Aruncați într-un început de an ce pare că ține neapărat să păstreze cât mai multe nuanțe din caracterul ciudat al celui care a trecut, observăm că ne mișcăm tot mai lent, mai lipsiți de viață, între două bătăi de ceas, în spațiul dintre două ticăituri, ca să ne trezim, la un moment dat… între timp. Ciudată și treaba asta, mai ales că suntem instruiți că trăim în timp, nu în afara lui, nu pe lângă el. Ei bine, lucrurile se mai schimbă, iar cu piesa asta de-o cadență aproape descurajatoare, EYEDROPS încearcă să explice ceva din înțelesul acestui peisaj.

Paul Manolescu, solistul trupei, spune că: “Am tot alergat și n-am ajuns nicăieri. Întotdeauna “aici”, întotdeauna ancorați într-un “prezent” în permanentă schimbare, regăsindu-ne încă o dată, cu fiecare rătăcire. ‘Între timp’ este EYEDROPS la momentul acelei guri de aer trase adânc în piept, la început de cursă. Cursa asta e spre voi și spre noi înșine. Spre locul ăla în care realitățile noastre își găsesc un punct de întâlnire.”

Acum și starea asta de eternă nemișcare-n continuă trecere, ha!, poate crea un soi de impuls din ăsta cu sclipiri interioare care să te așeze înapoi în lume dacă tot nu te poate mișca, scoate, din ea. Compozițional, avem o baladă cu ceva inserții ce scutură, din loc în loc, liniaritatea asta caracteristică pieselor de genul ăsta de pe la noi. Un subiect sensibil ce transmite un mood care poate să prindă în începutul ăsta anapoda de an, ciudat rău de tot și cu tot felul de semne de întrebare.

De menționat că, ‘Între timp’ este prima piesă de pe următorul material al trupei, însă, aș zice să nu ne formăm o impresie despre acesta, încă. Piesa este disponibilă pe toate platformele de streaming și va putea fi ascultată live în premieră pe 26 ianuarie la concertul trupei din Expirat.

Urmariti EYEDROPS pe:
Facebook | Instagram | Youtube

The following two tabs change content below.