Te trezești, uneori, într-un soi de rutină chiar și atunci când crezi că faci ceea ce îți place. Te miști din inerție, te desfășori din obișnuință, te consideri suspect de bine cu asta. Nu este așa, o știm, însă, e absolut refreshing când primești vești despre faptul că muzica încă trăiește la noi, are puls și chiar are tupeul să se redescopere.

Cat Mercury este o idee atât de nouă mai că îi simți parfumul ăla ca de pâine proaspăt coaptă, scoasă din cuptor. Şi dacă tot suntem aici cu comparațiile, mă, când începi să guști din ea, să rupi un colț, ca să zic așa, parcă nu te mai saturi. Te găsești la final de piesă, când încă scoate aburi, că ai savurat-o pe nerăsuflate, aproape pe toată. Stai chill, muzica bună nu conține gluten, deci, bagă cu încredere!

‘Rainbow of Chaos’, te prinde și te surprinde imediat cu un vibe ușor jazzy. Există, acolo, în fundal un ritm de contrabas or something inserat foarte nicely, fără să îți lase impresia că ai dat peste o piesă de gen, doar cât să te facă să te simți deștept că ai detectat-o. Îţi explică puțin despre acest gen, mai underground la noi mai ceva ca cele mai extreme forme de metal, îți mângâie simțurile și te face să respiri cu ușurință un alt aer. E mișto aici, mai descoperi și niște dream pop din ăsta clătit de toate păcatele ţării în care prinde formă proiectul. Mai descoperi și o voce nouă… și da, ai impresia că instrumentalul începe să existe doar în vecinătatea intonațiilor vocale.

Foarte dreamy este și clipul, ce pare rupt dintr-un vis din ăsta nici prea obscur, nici prea clar, ușor confuz, dar care te face să te trezești cu o stare de zâmbet.
Piesa transmite stări din toate unghiurile din care îți propui să o privești. Bun, hai să și dăm cu sunet că ne pierdem de tot prin gânduri!

Filmarea a fost realizată de Oscar Ungvari.

CAT MERCURY:
Maria Moraru – voce, pian, synth
Alex Stîngu – voce, chitară, bass, drum programing

Pe CAT MERCURY îi puteți urmări aici: Facebook | Instagram | Bandcamp

The following two tabs change content below.