GABRIELA Nicolae s-a născut în 1979 la Constanța, iar de mai bine de 3 ani locuiește în Cluj. Este co-fondator al LOC ÎN SPAȚIU, o asociație non-guvernamentală din Cluj, care este dedicată jocului și improvizației.
Jocul este modalitatea prin care omul se detașează cumva de cele lumești pentru a-și supune destinul și uniformitatea drumului în univers, în pași săltați, de dans și bucurie. “Ăsta este și motivul pentru care desenele mele au ca background o foaie de matematică – păstrează ideea de joacă și pot desena orice fără presiune.” Şi, ca o completare, parcă nici nu sunt așa îndepărtate timpurile alea când, în timpu’ orelor de mate, te mai prindea profu’ cu nasu’ în sfârșitul caietului că mâzgăleai de zor la niște vise.

Cu toate astea, parcă niciodată joaca nu a fost mai serioasă, iar așezată în temeiul și mijlocul maturității, aceasta devine o formă de relevare a problemelor cu care societatea actuală se confruntă. Astfel, prin desenele ei, Gabriela reușește să formuleze o formă de protest, mai exact, o atenționare pașnică și cât se poate de prietenească.

Desenez intuitiv, pur și simplu las mâna să ghideze creionul pe hârtie. Îmi place să las desenul să evolueze, eu rămânând un simplu observator. Din când în când, mai desenez și anumite imagini cu care ma trezesc dimineața, asta dacă nu le uit.

O altă pasiune de-a mea este muzica hip-hop, așa că împreună cu alte 5 prietene din Cluj promovăm HIP HOP la Feminin, un concept de petreceri cu muzică făcută de femei, cântată de femei, mixată de femei și ascultată de toată lumea.

O puteți urmări pe GABRIELA Nicolae, pe: Facebook | Instagram

The following two tabs change content below.