Jerome Reuter, pentru cei cu aplecări către muzici obscure, este deja un personaj cunoscut, mai ales că trecut pe la noi cam de fiecare dată când a avut ocazia. Dar tot e bine căci, ca și în fotbal, există ratangii chiar şi în cazul evenimentelor încropite prin curtea școlii și, oricât de multe ocazii s-ar ivi în fața porții, ei tot o dau în bară.

JeROME crează o muzică ce îți devine imediat liant între diferitele genuri prin care tot umblă de ani buni, așa, ca într-o ladă cu zestre. Te îmbraci relativ lejer cu ceea ce îți oferă, sound-ul nefiind nici prea apăsat, poate ușor prea melancolic uneori, dar de pus pe buze și de gustat în amănunt, ca un vin de soi.

“Le Ceneri Di Heliodoro”, material lansat în 2019, a avut parte de o primire mega pozitivă, un succes în urma căruia sau, mai bine zis, pe spatele căruia s-a construit acest nou “The Lone Furrow”, album ce are sa apară în August, anul acesta.

“The Lone Furrow” se vrea a fi un atac la metehnele lumii moderne, unul nu furibund, fiindcă nu asta ne induce muzica aici, ci cumva răbdător, construit cu tact și cu o deja recunoscută eleganță. Lăcomia și permanenta profanare a Frumosului sunt câteva din subiectele ce fac tema acestor ofensive sonore. Societatea și mocirla în care ne bălăcim ca niște mamifere paricopitate, – heh, elegant! – au dat mereu un impuls creativ artiștilor, indiferent de epocă. “The Lone Furrow”, una peste alta, este o critică adusă lumii moderne dar și o căutare poetică țesută în spic poetic. În același timp, această colecție de compoziții este și o invitație generoasă asupra gândirii literare europene, aia de viță bre, ce merge de la Hesse la Nietzsche, de la Tacitus la Orwell, de la Ovidiu la Edda, de la Yeats la Baudelaire.

Dacă nu ți-ai trecut mintea prin filtrul acesta al experienței live a muzicii lui Jerome, eu zic să încerci să o dai plasat de data asta, iar pe 5 Septembrie sa fii în Quantic. Mai ales că e și petrecerea de 15 ani a clubului.
Să sperăm că, până atunci, nu mai intervine ceva. Prietenii știu de ce!

Mai multe despre event găsiți pe pagina de Facebook.
Organizatori: Final Step Production si Quantic Club

The following two tabs change content below.