M-aș așeza între straturile unor fotografii precum în niște așternuturi ale unui timp ce se foiește în trupul ăsta ca-ntr-un pat etern întors pe dos. Mi-aș înfige capul între pernele pe care mintea, mincinoasa!, mi le așează la căpătâiul vieții. Așa sunt unele fotografii. Ca niște vise pe care le povestești și despre care vorbești ca din cărți. Stai la marginea patului și îți șoptești și ai impresia că sub cearceaf e altcineva. În fotografie mă întorc ca în patul copilăriei mele, ca după o noapte în care nu s-a ales nimic de ființa mea, după o luptă din care nimeni nu a câștigat nimic. E ceva plăcut. E ca un pântec matern unde mă reîncarc de viață și de gând și de drum.

Georgiana Feidi este o artistă cu o viziune ce merge în profunzimile cele mai absconse ale Universului, până în măduva căii lactee, până la întâlnirea omului cu creatorul și cu sensul lumii. E exagerat? În ce loc te-ai plasa în exagerarea universală care te-a creat pe tine? E un joc. Între nimicnicie și dumnezeire stă doar gândul, doar actul, creația, tu. Când creația atinge forme ce sunt greu de explicat prin limbaj și logică atunci spiritul ar trebui să grăiască. Ei bine, ceva cugetă în mine privind către sensul artistic al Georgianei. Lumi ce ies dintr-altele, într-o deschidere infinită de posibilități, o aruncare într-un infinit asemeni unei găuri negre înfipte în centrul universului individual, cam pe acolo pe unde goluri te duc cu gândul la iubire și cam pe acolo pe unde inima țâșnește viață.

Cunoscută pentru colaborarea artistică cu THY VEILS, mai exact, ca fotograf oficial al proiectului timișorean, Georgiana își aplică un soi de aripi pe-o spinare ce parcă le aștepta pentru a-și desăvârși forma și rolul. A modela Universul, prin filtre și lentile, mi se pare a fi un meșteșug pe care îl deprinzi de dinainte de cuvânt și de dinainte de lumină. A modela în constelații, în spațiul interplanetar este totuna cu a modela lutul. Să făurești strachina din care să-ți servești apoi destinul este modul în care omul ar trebui să se desfășoare în sânul lumii.

O puteți urmări aici: Facebook | Instagram

The following two tabs change content below.