Mi-a plăcut tare mult la evenimentul de lansare Swanboy Music, în primul rând pentru că am reușit să îi văd pe bulgarii de la Smallman, iar în al doilea rând pentru că a existat acolo, în Expirat, o atmosferă intimă, cu multă pasiune, început de proiect și dorință de drum lung.

Băieții de la W3 4R3 NUM83R5 au deschis balul cu foarte multă energie și un metalcore bine construit și etalat. De multe ori mi-am zis că în muzica asta contează foarte mult atitudinea pe care o urci pe scenă, iar aici a fost din plin. De un registru de forță s-a trecut la Fine, It’s Pink, pe care recunosc că nu-i știam, dar care mi-au captat toată atenția. Instrumental sună într-un mare fel, cu psihedelice, serenitate și sunete distilate. Vocalul întregește acest registru, cu note suave și prezență aerată.

Smallman are combinația bună de creație și mister, dar și de muzică grea, pe care nu o pătrunzi doar aruncând o ureche și trecând mai departe.

Smallman de la sud de Dunăre, din vechiul Plovdiv este o adevărată încântare a muzicii și o încercare, a ceea ce îmi pare, sunetul-comuniune; cel care dă, dar care și primește și unde tot timpul găsești o nuanță de nou, izvorul nesecat. Muzica lor are suflu balcanic, slav și nuanțe atavice, misterul tărăgănării, construite magistral cu ajutorul cavalului bulgăresc și al cimpoiului. Iubesc instrumentele străvechi în muzica noastră de astăzi, mai ales când când acestea se înconjoară de mister și creație. Smallman are combinația bună de creație și mister, dar și de muzică grea, pe care nu o pătrunzi doar aruncând o ureche și trecând mai departe.

The following two tabs change content below.