Autorul român Daniel Alexandrescu a lansat cartea “Hailbringer. A Romanian Folktale”, un roman fantastic în limba engleză inspirat din tradițiile și basmele românești.

Această lucrare captivantă, publicată independent pe Amazon în format electronic și broșată, îmbină elemente de dark fantasy cu mitologia și folclorul românesc, oferind o perspectivă unică asupra poveștilor tradiționale.

“Hailbringer. A Romanian Folktale” poate fi achiziționată aici

În căușul palmelor din care îți bei realitatea ca un călător însetat de visare, basmul se așează în albia crestată de timp în amprentele tale asemeni unui izvor nesecat de gânduri și dor. George Călinescu spunea despre basm că “este oglindirea vieţii în moduri fabuloase.” Dar când din sânul vieții, memoria nu mai înmugurește sens, iar viermele devine rodul ros de fruct, te uiți înapoi către ființă și încerci să înțelegi cum ai putea să-ți reașezi rădăcinile în visare și mister.

Atunci când lutul din care ești plămădit apasă călătoria, iar larva ce-ar trebui să se preschimbe-n fluture e doar râma care-și sapă-n permanență groapa, spiritul împietrește atât cât să-ți mai grăbească curgerea prin lume. Şi curgi ca și cum nicio albie măreață nu te-așteptă la vărsare și nicio piatră nu-și mai caută luciul și forma în apa tulbure care ești.

Dar te întorci. Nu te poți desprinde de susurul acela molcom care pare că te trece prin timpuri cu toată magia cu care acestea au fost făurite. În vârful picioarelor te reverși în memorie, ca un basm în care eroul desferechează liniștea lumii cu paloșul îngreunat de atâtea doruri.

“Hailbringer. A Romanian Folktale”, urmărește aventura lui Codru, un fost mercenar valah care se întoarce în Transilvania, singurul loc pe care l-a numit vreodată acasă. Deși aflat în căutarea liniștii și solitudinii, Codru este atras pe neașteptate într-o misiune care îi oferă șansa izbăvirii pentru faptele sale trecute.

Într-un context marcat de un război ce fierbe la sud de Carpați și de prezența unei amenințări supranaturale în Valahia, povestea lui Codru se răsfrânge asupra cititorului într-o ploaie de intrigi pline de suspans, fapte de vitejie, personaje intrigante, creaturi de legendă și elemente străvechi din tradiția românească.

Despre autor:

Daniel Alexandrescu, licențiat al Facultății de Filosofie din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași și fost jurnalist, aduce în “Hailbringer” experiența sa în domeniul scrisului și pasiunea pentru cultura românească.

Inspirat de istoria medievală a României și de basmele populare, autorul a conceput ideea acestui roman dark fantasy în 2020. După pierderea primului draft în 2023, autorul a reluat scrierea cărții în limba engleză, bazându-se pe notele salvate și pe povestea deja bine conturată.

Descoperă “Hailbringer: A Romanian Folktale”, o carte care vrea să aducă un omagiu bogatului patrimoniu cultural românesc, într-un mod contemporan și captivant.

Website | Amazon | Instagram | Facebook

The following two tabs change content below.