Workshopul de pictură My Street, My Home își propune să exploreze prin intermediul picturii povestea locului real sau imaginar, a ceea ce semnifică acasă. Liniile de demarcație ale spațiului nostru de zi cu zi sunt mai difuze decât oricând, așa cum linia dintre virtual și real e destul de neclară.

Liniștea interioară este mereu disturbată de elemente care nu sunt ceea ce par. Formele familiare ale străzii și casei în care locuim integrează adesea reconstrucții ale trecutului sau imaginări ale viitorului. În aceste vremuri fluide, propunem un dialog vizual cu locul numit acasă pentru a ne reconecta la propria noastră identitate.

Atelierul va fi ghidat de Cristina Daju și este destinat atât adulților, cât și copiilor. Va avea loc în data de 3 februarie de la ora 17 în sala 210, la Facultatea de Arte și Design, str. Oituz, nr 4. Cu această ocazie veți avea oportunitatea să descoperiți Facultatea de Arte și Design într-un mod diferit și să pictați într-un atelier al secției de Pictură. Participarea este gratuită și noi oferim toate materialele necesare. Locurile sunt limitate, pentru rezervare vă rugăm să vă înscrieți la acest link.

Cristina Daju este absolventă a programelor de studii de masterat și licență Pictură la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Arte și Design. Studiile de doctorat în domeniul artelor vizuale le-a desfășurat la aceeași universitate, finalizând cercetarea despre Simbolicul și imaginarul în Renașterea florentină.

Ca artist vizual, lucrările sale evoluează în jurul ideii că actul artistic implică un element activ având puterea de a comunica, interacționa și implica publicul, trecând prin diferite medii precum pictura, instalația, video, performance.

Lucrările ei abordează subiecte care privesc comunitatea, ecologia, sistemele de interogare și experiențele personale din viața de zi cu zi. Astfel, procesul devine mai important decât lucrarea finală, iar acțiunea artistică se regăsește în noul spațiu creat între obiectul static și cel performativ. În prezent este Lector Dr. la Facultatea de Arte și Design, UVT, unde își desfășoară cercetarea artistică cu studenții.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului  Arta în comunitate, organizat de Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Timișoara în parteneriat cu studioul artouching.

Parteneri:
DIGITAL:CANVAS, Cultartes, Ornella Studio Design, Facultatea de Arte si Design Timisoara, Less Zero Waste Shop.

Mai multe despre evenimentele Arta în Comunitate puteți găsi pe:
Facebook | Instagram | Tumblr

The following two tabs change content below.