Ochi Lumină – Atelier creativ cu Livia Mateiaș și Gloria Gratti, este primul atelier din acest an care se desfășoară în cadrul proiectului Arta în Comunitate. Este vorba de un atelier creativ de desen și modelaj sub tema luminii.

Dorim să începem noul an cu lumină, cu vederea limpede și clară și pentru asta vă invităm cu drag la o explorare creativă a expoziției Lumenicum. Prin acest atelier spunem bun venit 2023, un An lumină, spre care privim cu Ochi lumină și sperăm că anul în care Timișoara este Capitală Culturală Europeană să lumineze toate spiritele și să dezvolte creativitatea și bucuria în noi,” declară organizatorii.

În cadrul atelierului Ochi Lumină veți descoperi creațiile artistei Gloria Gratti și veți avea ocazia să o cunoașteți și să aflați chiar de la ea detalii despre creațiile expuse. Alături de Gloria Gratti se va afla și Livia Mateiaș, care vă provoacă de această dată la un atelier de desen și modelaj, sub tema luminii.

Atelierul va fi deschis, interactiv și prietenos. Se va desfășura în data de 12 ianuarie de la ora 17 la Galeria Helios (Piața Victoriei nr 6, Timișoara). Nu aveți nevoie de cunoștințe de desen sau modelaj în prealabil. Organizatorii oferă toate materialele necesare, iar participarea este gratuită, însă necesită înregistrare la acest link.

Gloria Gratti este cadru didactic la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara. A absolvit Academia de Arte Vizuale „Ioan Andreescu” din Cluj-Napoca la specializarea Ceramică-Sticlă-Metal în 1997. A continuat studiile în Comunicare Vizuală la Universitatea de Vest din Timișoara în 2002.

Din 1998 profesează la Liceele de Arte Plastice din Alba-Iulia și Timișoara. Din 2020 este membră în consiliul administrativ al Uniunii Artiștilor Plastici filiala Timișoara. Activitatea profesională este reprezentată în numeroase participări la expoziții, saloane, bienale, simpozioane de artă, tabere de creație atât naționale, cât și internaționale, începând din 1990.

Livia Mateiaș este inițiatoarea proiectului Arta în comunitate, este un spirit liber care iubește natura, viața și creativitatea. Activează ca artist vizual și deține studii de licență, Master și Doctorat în Arte Vizuale (Faculatea de Arte și Design Timișoara), la care se adaugă un Master în Management (Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor).

Livia este cofondatoarea studioului artouching și a platformei DIGITAL:CANVAS şi creează Tricouri de Poveste. Participă la expoziții și rezidențe artistice atât în țară cât și în străinătate.

“Arta în comunitate este un proiect prin care aducem arta aproape de oameni prin experiențe directe, întâlniri între artiști și public și printr-o serie de ateliere creative și evenimente de mediere culturală. Ne propunem să deschidem Galeria Helios și Galeria Park mai mult spre publicul din Timișoara și în același timp să atragem public nou spre acestea. De asemenea proiectul are o componentă importantă de educație vizuală, ecologică și socială, prin ateliere creative de pictură, grafică, reciclare și upcycling, ghidate de artiști locali din Timișoara.

Suntem o comunitate creativă de artiști care dorește să trezească interesul timișorenilor pentru arta contemporană prin întâlniri prietenoase, discuții și ateliere creative. Dacă vă doriți experiențe unice și explorarea propriei creativități vă așteptăm cu drag alături de noi,” declară organizatorii.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului Arta în comunitate, organizat de Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Timișoara în parteneriat cu studioul artouching.

Parteneri:
DIGITAL:CANVAS, Cultartes, Ornella Studio Design, Facultatea de Arte si Design Timișoara.

Mai multe despre evenimentele Arta în Comunitate puteți găsi pe:
Facebook | Instagram | Tumblr

The following two tabs change content below.