Fringeheads este un band înființat în primăvara anului 2016, în Oradea, România, la inițiativa a trei prieteni: Diana Dorneanu (voce, texte), Marcel Floruț (chitară Bass, claviaturi, drums programming) și Gabi Burllau (chitară electrică și acustică).

Muzical, piesele cuprind stilistica anilor ’80, cu reminiscențe din atmosfera anilor ’60, precum și coloraturi digitale contemporane, formându-se o poezie sonoră, neadaptată la vreun trend anume.

Flying Psychedelic Bird de pe albumul ‘First date‘, este o piesă care te stăpânește încă din titlu, care pare atât de complicat încât poate să prindă. Oricum, ea ca și compoziție este de o atractivitate din asta obsesivă. Cel puțin la mine a creat un soi de dependență care, pe lângă că aproape m-a făcut să mă gândesc cum să inventez un buton care să-și dea singur rewind, m-a împins să merg să mai scormonesc după niște muzici. Este cea mai catchy piesă de pe material, cu nuanțe din alea de hit și de dat la radio și lăsată acolo.

Materialul va fi lansat Duminică, 30 August într-un eveniment care va cuprinde și o sesiune live exclusivă înregistrată în studioul Postanalog.

Mai multe informații pe pagina oficială a evenimentului smells like CVLT.

The following two tabs change content below.

Nicolae Baldovin

Editor / Rockstar at Cultartes Magazine