FRINGEHEADS este o formă de manifestare a unei neîncetate perpetuări a simțului artistic. Un flux creativ care se dezvoltă și mai furibund exact atunci când crezi că se stinge. Cu o mare parte dintre oamenii din spatele acestui proiect am mai colaborat la CVLT în trecut și foarte probabil să îi știți din proiectele anterioare, Falling Heads și Le Brouf. În fond, Diana Dorneanu (voce) este cea mai proaspătă apariție în peisaj, una super mișto, o să vedeți. O să și ascultați, clar. Pentru asta, haideți, ochii mari, urechile ciulite că dăm cu veștile pe aici de nu vă vedeți!

Cum ziceam undeva, cândva, în timp, materialul este o explozie de stări și nuanțe compoziționale variate, dar variate așa ca niște întâlniri cu personaje din alte timpuri sau, hai să zicem, cu amintiri din alte vieți. Un parfum care îți rămâne în nări, și știi că nu o să îl mai scoți de acolo, de la prima piesă, din ritmul alert al tobei, din vocea foarte British-punk a Dianei, din starea asta care te face să dai din picior și să te ridici. O destramare, cum spune numele piesei (‘Falling Apart’), din asta care nu prea te atinge, ba chiar te face atent și chiar reușește să creeze un vibe general pozitiv. Ciudat, nu?! Este, totuși, un impuls bine ales ca deschidere, un aperitiv cam spicy, dar care îți deschide bine de tot apetitul.

Urmează gura de apă, de aer, revenirea în simțuri, atât cât să schimbi vreo două vorbe cu tine însuti, între două înghițituri acide. ‘Undone’ este o recreere întru melancolie și poate un pic de dezgust. E mișto rău de tot sictirul ăsta care se simte pe anumite piese.

‘Flying Psychedelic Bird’ este o piesă care te stăpânește încă din titlu, care pare atât de complicat încât poate să prindă. Oricum, ea ca și compoziție este de o atractivitate din asta obsesivă. Cel puțin la mine a creat un soi de dependență care, pe lângă că aproape m-a făcut să mă gândesc cum să inventez un buton care să-și dea singur rewind, m-a împins să merg să mai scormonesc după niște muzici. Este cea mai catchy piesă de pe material, cu nuanțe din alea de hit și de dat la radio și lăsată acolo.

O să fac o paranteză mai ales pentru că nu aș vrea să mă întind să explic piesele ca într-un spoiler din ăsta nesimțit. Îmi place că, deși ai avea impresia că vorbim despre o încadrare stilistică, un gen care se respectă cu strictețe, nu e deloc așa. De la pasaje instrumentale de indie ce se duc în accelerări de tip rock’n’roll sau punk, până la vocea Dianei care ‘suferă’ o serie de inflexiuni absolut savuroase. Impresia că ar fi vorba despre niște pași urmați cu de-a amănuntul, e dată de modul cu care artiștii creează trecerea, curgerea asta din albia unui gen în altul. Există o măiestrie aici care împachetează întreg proiectul în haine de firmă fără a se lăuda cu asta, ca să zic așa.

‘Walls and Dolls’, și cu asta termin, mă duce tare de tot cu gândul către ceva electro, poate trip-hop, poate dark pop, oricum are o lentoare din asta foarte addictive.
‘First Date‘ este o teleportare, un soi de carusel, ce își schimbă timpul, mood-ul, odată cu fiecare piesă.

Materialul va fi lansat Duminică, 30 August într-un eveniment care va cuprinde și o sesiune live exclusivă înregistrată în studioul Postanalog.

Mai multe informații pe pagina oficială a evenimentului smells like CVLT.

*Exclusiv* Coperta materialului ‘First Date’:

FRINGEHEADS sunt:

DIANA Dorneanu – Voce, Text;
MARCEL Floruţ – Chitară bass, Claviatură, Tobe, Programming;
GABI Burllau: Chitară electrică şi acustică;
GEORGE Alungi: Chitară electrică şi acustică.

The following two tabs change content below.