Bloody News este o platformă, o punte mai exact, de promovare a producțiilor de metal extrem. O încercare, ca altele înainte, manifestată în deplină pasiune și cu orientare organizatorică către webzine-urile de aceeași natură din alte locuri. Să încerci să aduci un concept ce funcționează dincolo de granițe poate născoci priviri îndoielnice, ca în orice domeniu, dar cu atât mai mult în sfera asta a muzicii nevăzute, unde criticile sunt deseori asemeni spumelor unor ape învolburate. Eu privesc acest demers, în general vorbind, ca pe un act de curaj, mai ales atunci când se încearcă o încadrare într-un peisaj potrivit. În fine, Bloody News este, la o primă vedere, o abundență de informație, o încercare de a aduce în vizor produsele cele mai noi din sfera metal. Ok, hai că nu facem publicitate gratuită pe aici. Lucrurile sunt simple, Adrian Sasu își duce scopul în cârcă asemeni unei cruci pe care și-a sculptat-o singur, de care e conștient și care are în capătul drumului, vârful său de munte.

Bloody News Online Fest este întruchiparea pasiunii duse la paroxism. Dar pe vremuri în care observi că nu ai de ales, că iei ce ți se oferă, că lucrurile nu mai arată așa cum erau cândva, încercarea aceasta de manifestare este, până la urmă, o formă de revoltă. Una care creează oportunități, pune în plan niște forțe despre care, cel mai probabil, nici oamenii implicați nu credeau că le dețin.

Este o prima ediție iar următoarea este la fel de certă ca ziua de maine în perioadă de pandemie. Cu toate astea, îmi doresc să existe și alte ediții la fel de mult cum îmi doresc să revenim la un normal, care o mai fi el. Sunt curios de ce trupe ar putea apărea la un episod următor, ce actori se mai implică, cum va arăta “scena” în cazul acesta. Sunt întrebări care provin dintr-un soi de bucurie și poftă, stârnite de modul în care decurge, cel puțin până acum, această primă ediție. E genul acela de curiozitate care te macină atunci când descoperi un serial nou și trebuie să aștepți până apare episodul următor.

Faptul că în jurul acestei manifestări, online ce-i drept, s-au strâns proiecte din toate colțurile lumii, îmi spune un lucru. Mă rog, îmi spune mai multe, însă, unu cred că e cel mai important. Știm, oarecum, impresia generală despre Romania ca țară, dar și mai bine o cunoaștem pe cea despre scena metal de la noi. Ei bine, faptul că o mână de artiști, nu foarte cunoscuți e adevărat, găsesc un soi de apartenență la acest spațiu, vine ca o îmbărbătare. Atrage varietatea asta de genuri, fie, subgenuri, pe care trupele le abordează cât și culturile pe care le reprezintă. Un fel de olimpiadă d-asta organizată cam cu ce ai, vorba aia. Dacă arunci o privire, chiar și în fugă, o să vezi că sunt reprezentate aici țări precum SUA (Illusion of Fate), Mexic (Judgement), Israel (Strident), Rusia (Addict, Ladushka), Norvegia (Cultural Abomination), Canada (Mortalfall) sau România (Breathelast). Vor mai fi anunțate trupe zilele astea și poate că zonele vor fi chiar și mai vaste, însă chiar și așa, nu are cum să nu te încerce, ca fan al metalului, o curiozitate care să te facă să tragi o ureche la ce are să se întâmple, măcar cât gâlgâi o bere.

Mai multe informații despre eveniment găsiți pe site-ul Bloody News dar și pe pagina oficială a festivalului.

The following two tabs change content below.