Explorăm o perioadă la care nu ne așteptam în urmă nu cu multă vreme. Planurile ce păreau concrete, capătă factorul ăsta al imprevizibilului iar, odată cu el, se instalează un soi de panică. Nesiguranța unui viitor peste care se așterne o ceaţă tot mai deasă, mai ales la noi, stabilește noi priorități. Cu toate acestea, echipa Electric Castle încearcă să însenineze cumva chipul pe care l-a luat acest trend și anunță noi nume care vin să întregească line-up-ul din acest an al festivalului. Şi încă ce nume!

The Chemical Brothers, Placebo, Aurora sau Machine Gun Kelly sunt cele mai importante proiecte ce urmează să urce pe scena Electric Castle. Aveam în plan să fac niște prezentări, dar hai să fim serioși, de ce fel de descrieri and shit au nevoie numele de mai sus?! Sunt absolut convins că fiecare dintre voi a încercat, măcar așa pe vârful limbii, puțin din ce e înșirat mai sus. Vorbim, așadar despre niște coloși la nivel international care trec deja de dogma asta a genului și afinităților personale.

Dar ca să trecem mai departe și să nu ne împotmolim în ce este evident și indiscutabil, o să dau mai departe un fragment din comunicatul lor de presă în care se vorbește foarte clar și la obiect despre celelalte proiecte ce întregesc experiențele de pe scena Electric Castle:

Rap și hip hop sunt generos reprezentate în cea de-a 8-a ediție a festivalului, cu Sheck Wes, rapper-ul ce transforma, acum doi ani, „Mo Bamba” în unul dintre cele mai virale video-uri ale anului, Princess Nokia, eclectică și total diferită de ce înseamnă artiste de top în aceste stiluri, Fever 333, trupa ce duce mai departe stilul rap – rock, printre noile nume confirmate. Scena Dance își completează colecția de staruri invitate cu DJ-ul și producătorul american NGHTMRE, un show live BICEP și revenirea în festival a Noisia și Wilkinson, în formulă DJ set.

Două nume exotice de reținut și neratat în programul Electric Castle: Mulatu Astatke, cel care crea, la începutul anilor ‚70 stilul ethio-jazz, pe care regizorul Jim Jarmusch avea să-l readucă, în anii 2000, în atenția publicului și a altor muzicieni celebrii precum Kanye West sau Demian Marley, și Omar Souleyman, artistul sirian care, în doar 3 ani, a trecut de la un simplu cântăreț de nuntă la o senzație internațională, colaborând cu artiști ca Bjork și Four Tet.

Conceptul New Media Castle continuă să se dezvolte, proiectului alăturându-i-se artiști vizuali din întreaga lume. KIMCHI & CHIPS, primii artiști sud-coreeni distinși cu premiul Ars Electronica, AV&C, echipa newyorkeză ce semnează peisaje digitale inedite, Mathieu Zurstrasse, arhitectul ce se joacă cu ambiguitatea materialelor, vin cu propriile interpretări asupra spațiului castelului Banffy, în cel mai spectaculos show de media arts din România.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici: Facebook | Website